Newsroom

Reza Warnink versterkt team Mendix als VP EMEA

Rotterdam, 15 april 2015Mendix, expert in rapid application development, heeft Reza Warnink (46) aangesteld als VP EMEA. In deze functie is Warnink verantwoordelijk voor de go-to-market strategie in de EMEA-regio en gaat hij zijn pijlen richten op het verder uitbouwen van de reeds ingezette groei van Mendix. Onderdeel van zijn sales- en marketingstrategie is het verder uitbreiden van het salesteam en het partnernetwerk om zo de groei te versnellen. Daarnaast zal hij meer focus aanbrengen op de verticale benadering van de markt.

Warnink heeft meer dan 20 jaar sales- en managementervaring binnen wereldwijd opererende softwarebedrijven. Hij heeft diverse organisaties laten excelleren, zo ook Worksoft waar hij de functie van VP EMEA bekleedde. In dezelfde rol stond hij aan de basis van Heirloom Computing. Daarvoor werkte Warnink 11 jaar bij Micro Focus, waarvan de laatste 4,5 jaar als General Manager Northern Europe. De IT-kennis die hij in zijn carrière heeft opgedaan op het gebied van modernisering van legacy, cloud computing en PaaS, komt goed samen bij Mendix.

Reza Warnink, VP EMEA bij Mendix: “Mendix heeft zijn sporen verdiend in een markt die steeds volwassener wordt en krijgt erkenning van analisten als Forrester en Gartner. Ook organisaties zien steeds meer in dat rapid application development noodzakelijk is om concurrerend te blijven en innovatief te zijn. Mendix heeft een unieke propositie en biedt als enige in de markt een Application Platform as a Service die de mogelijkheid biedt om direct visuele applicatiemodellen te delen en hergebruiken. Er is dus veel potentieel en ik zie het als een persoonlijke uitdaging om hier het maximale uit te halen. Mendix is een dynamisch bedrijf dat de wind in de zeilen heeft. Ik verheug me erop een bijdrage te leveren aan de verdere groei van Mendix.”

“We zijn blij dat Reza bij ons aan boord is gestapt”, vertelt Derek Roos, CEO en medeoprichter van Mendix. “Reza heeft een sterk track record dat goed aansluit bij Mendix.”

Connect with Mendix

About Mendix

Mendix, a Siemens business and the global leader in enterprise low-code, is fundamentally reinventing the way applications are built in the digital enterprise. With the Mendix platform, enterprises can ‘Make with More,’ by broadening an enterprise’s development capability to conquer the software development bottleneck; ‘Make it Smart,’ by making apps with rich native experiences that are intelligent, proactive, and contextual; and ‘Make at Scale,’ to modernize core systems and build large app portfolios to keep pace with business growth. The Mendix platform is built to promote intense collaboration between business and IT teams and dramatically accelerate application development cycles, while maintaining the highest standards of security, quality, and governance — in short, to help enterprises confidently leap into their digital futures. Mendix’s ‘Go Make It’ platform has been adopted by more than 4,000 leading companies around the world.