Newsroom

ICT-Specialist Rivium Breidt Oplossingen uit met Mendix Ontwikkelplatform

10 januari 2012 – ICT-dienstverlener Rivium gaat vanaf nu gebruik maken van het Mendix applicatieplatform om haar range aan oplossingen verder uit te breiden en maatwerktoepassingen te verzorgen. Als eerste zal Rivium het Agile applicatieplatform van Mendix gebruiken om ServicePunt, een uit verschillende modules bestaande oplossing waarmee woningcorporaties invulling kunnen geven aan hun online dienstverlening, verder uit te bouwen.

Rivium is onder meer actief op het gebied van business intelligence, market data en kantoorautomatisering en laat zich erop voorstaan dat ze dynamisch, innovatief en flexibel zijn. Dit laatste is volgens de directeur van Rivium, Peter Riemens, ook de reden dat zijn bedrijf voor Mendix heeft gekozen als applicatieplatform voor de toekomst: ‘Het belangrijkste voordeel van Mendix zit voor ons in de ingebouwde flexibiliteit. Met het Mendix-platform kun je snel en gemakkelijk maatwerksystemen ontwikkelen die naadloos integreerbaar zijn met een bestaande infrastructuur en die eenvoudig aanpasbaar zijn aan veranderingen in de markt. Met Mendix kunnen wij de business van onze klanten optimaal ondersteunen.’

ServicePunt
De eerste toepassing waar Rivium het Mendix-applicatieplatform voor zal inzetten, is de uitbreiding van ServicePunt. Dit is een geavanceerde oplossing waarmee woningcorporaties het beheer van allerhande bedrijfsactiviteiten, zoals aannemers- en klantcontacten en woningaanbod, -onderhoud en -inspecties, eenvoudig kunnen automatiseren en deze vervolgens als online diensten aan kunnen bieden. Woningcorporaties kunnen hierbij gebruik maken van kant en klare inrichtingen of kiezen voor maatwerk dat met de bestaande ServicePunt-modules wordt geïntegreerd. Rivium is dankzij het Mendix-platform in staat dit soort maatwerktoepassingen nog efficiënter te realiseren en implementeren.

Maatwerk
Behalve dat Rivium klantgestuurde oplossingen biedt voor woningcorporaties, heeft het ook een uitgebreid productportfolio gericht op banken en verzekeraars, overheidsinstellingen, energie- en nutsbedrijven en partijen in de zorg. Rivium zal het Mendix-platform eveneens gaan inzetten om haar oplossingen als RMDS, een Market Data systeem voor real-time financiële data, en Diagnose Behandeling Combinatie voor de gezondheidszorg uit te breiden en hiervoor maatwe’rktoepassingen te realiseren.

Maximaal
Arno Rood, Algemeen Directeur van Mendix Nederland, is blij met de samenwerking met Rivium: ‘Partners zijn een belangrijk onderdeel van onze strategie. Rivium voegt waarde toe aan het Mendix applicatieplatform door middel van specifieke domeinexpertise en een sterke focus op kwaliteit, service en klantgerichtheid. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat Rivium heeft gekozen voor een partnership met Mendix.

Quotes

Arno Rood, Algemeen Directeur van Mendix Nederland: ‘Partners zijn een belangrijk onderdeel van onze strategie. Rivium voegt waarde toe aan het Mendix applicatieplatform door middel van specifieke domeinexpertise en een sterke focus op kwaliteit, service en klantgerichtheid. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat Rivium heeft gekozen voor een partnership met Mendix.’

Connect with Mendix

About Mendix

Mendix, a Siemens business and the global leader in enterprise low-code, is fundamentally reinventing the way applications are built in the digital enterprise. With the Mendix platform, enterprises can ‘Make with More,’ by broadening an enterprise’s development capability to conquer the software development bottleneck; ‘Make it Smart,’ by making apps with rich native experiences that are intelligent, proactive, and contextual; and ‘Make at Scale,’ to modernize core systems and build large app portfolios to keep pace with business growth. The Mendix platform is built to promote intense collaboration between business and IT teams and dramatically accelerate application development cycles, while maintaining the highest standards of security, quality, and governance — in short, to help enterprises confidently leap into their digital futures. Mendix’s ‘Go Make It’ platform has been adopted by more than 4,000 leading companies around the world.