Newsroom

Mendix CEO Derek Roos is Entrepreneur van Het Jaar 2012

Rotterdam, 8 oktober 2012 – Derek Roos, CEO van Mendix, is gekozen tot Ernst & Young Emerging Entrepreneur Of The Year 2012. Hij ontving de award uit handen van Pieter Jongstra, bestuursvoorzitter van Ernst & Young die de ondernemer prijst omdat deze kans heeft gezien om een ondernemersdroom te verwezenlijken met een combinatie van technologie, een nieuwe manier van applicatieontwikkeling en het snel inspelen op kansen in de markt.

Roos startte in 2005 met zijn bedrijf Mendix toen hij nog student Bedrijfskunde was aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dat deed hij samen met de broers Derckjan en Roald Kruit. De drie signaleerden dat IT-afdelingen en IT-systemen in de praktijk vaak niet goed functioneren, doordat er niet of nauwelijks aansluiting met respectievelijk de business en de gebruikers is. Met een nieuwe manier van applicatieontwikkeling en een geavanceerd technologieplatform hebben de drie ervoor gezorgd dat die benodigde afstemming tussen business en IT voortaan standaard gewaarborgd is. Dit bleek exact waar de markt behoefte aan had. Dat betekende het begin van een internationaal succes verhaal.

Internationalisering

Mendix heeft sinds de oprichting een ongekende groei doorgemaakt. Waar in eerste instantie Nederland werd veroverd, maken de laatste jaren steeds meer grote internationale klanten gebruik van het Mendix App Platform voor de snelle en eenvoudige ontwikkeling van nieuwe apps voor web of mobiel. Mendix werkt hiervoor samen met toonaangevende partners wereldwijd. Vooral in de Verenigde Staten is er veel vraag naar het innovatieve App Platform van Mendix. Dit is de reden dat Mendix dit jaar een kantoor in Boston heeft geopend. Ook voor 2013 wordt een forse groei voorzien.

Quotes

“Deze onderscheiding is belangrijk als bevestiging dat we op de goede weg zitten. Het is een eer om deze prijs te ontvangen en een prestatie van mijn hele team”

“Mendix levert technologie voor business gedreven applicatieontwikkeling en -management uit de cloud. Organisaties kunnen hierdoor flexibel bedrijfsapplicaties bouwen en implementeren zonder complex programmeerwerk. Deze enterprise apps integreren optimaal met elkaar en sluiten naadloos aan op bestaande systemen van bijvoorbeeld Oracle, Microsoft en SAP, alsook eigen in-house systemen. Het Mendix App-Platform zorgt voor een betere samenwerking tussen business en IT-afdeling, waardoor de hele organisatie productiever en winstgevender wordt.”

Connect with Mendix

About Mendix

Mendix, a Siemens business and the global leader in enterprise low-code, is fundamentally reinventing the way applications are built in the digital enterprise. With the Mendix platform, enterprises can ‘Make with More,’ by broadening an enterprise’s development capability to conquer the software development bottleneck; ‘Make it Smart,’ by making apps with rich native experiences that are intelligent, proactive, and contextual; and ‘Make at Scale,’ to modernize core systems and build large app portfolios to keep pace with business growth. The Mendix platform is built to promote intense collaboration between business and IT teams and dramatically accelerate application development cycles, while maintaining the highest standards of security, quality, and governance — in short, to help enterprises confidently leap into their digital futures. Mendix’s ‘Go Make It’ platform has been adopted by more than 4,000 leading companies around the world.