Newsroom

Mendix Organiseert 24-uurs Hackathon Tijdens Mendix World 2014

5 maart 2014 Rotterdam – Mendix, ontwikkelaar van het gelijknamige bedrijfsapplicatieplatform, organiseert tijdens Mendix World 2014 een speciale Hackathon. De ontwikkelde applicaties komen ten goede aan hulporganisatie Terre des Hommes. Mendix World is het jaarlijks grootste community evenement van Mendix en richt zich op gebruikers, klanten, partners en IT-professionals. Mendix World vindt plaats op 3 en 4 april in de Cruise Terminal in Rotterdam.

De sponsor van de Hackathon op Mendix World is Capgemini. De ontwikkelwedstrijd daagt teams van ontwikkelaars uit om innovatieve oplossingen te creëren die aansluiten op de behoeftes van goede doelen over de hele wereld, waaronder Terre des Hommes, dat zich richt op de rechten van het kind. Deelnemende teams zullen op 2 april ’s avond van start gaan en binnen 24 uur applicaties bouwen. Het publiek van Mendix World kan vervolgens stemmen en bepalen wie de ultieme winnaar is van de Mendix Hackathon Award 2014.

Uitbreiding programma

De deelnemers aan de Mendix Hackathon werken in teams van 2 tot 3 ontwikkelaars en worden begeleid door Mendix-experts. De teams beschikken over een eigen werkplek, mogen vrij gebruik maken van het Mendix App Platform en cloud-omgevingen en daarnaast is er een overvloed aan eten en snacks tijdens de lange nacht. De Hackathon is een uitbreiding op het programma van Mendix World 2014. Dit programma bestaat uit een mix inspirerende en praktische sessies over succesvolle app delivery strategieën en best practices, de toekomst van application Platform as a Service (aPaaS) en nieuwe functies van de Mendix App Platform.

Kom naar Mendix World

Naast Mendix-experts en ontwikkelaars bestaat de lijst van sprekers uit:

  • Harald Swinkels, CEO & medeoprichter, NLE
  • Martin Wanschers, procesmanager, BAM Infratechniek
  • Alain Bergeron VP, IT solutions & operations, Business Development Bank of Canada
  • Marc Carrel-Billiard, executive partner, Accenture
  • Pierre Hessler, Capgemini Fellow en Chairman’s Delegate
  • David Norton, research director, Gartner, Inc.
  • Wade Sendall, vice president IT, The Boston Globe
  • Rod Willmott, Fast Track Director, LV

Voor een compleet overzicht van het programma en de sprekers, zie www.mendixworld.com.

“We zijn erg verheugd over de experts in de line-up en het goede programma van Mendix World 2014,” zegt Derek Roos, CEO en medeoprichter van Mendix. “Dit evenement brengt experts, partners, executives en startups samen om succesverhalen te delen, best practices uit te wisselen en om op een geheel nieuw niveau naar applicatie developement te kijken. De Hackathon is hierbij een mooie uitbreiding, die deelnemers de mogelijkheid geeft om echte oplossingen te bieden voor goede doelen, en dat ten overstaan van een publiek van meer dan 1.000 mensen.”

Registreren voor Mendix World Hackathon

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de Mendix World Hackathon. Teams zullen worden toegelaten op basis van wie het eerst komt, die het eerst maalt. De deadline voor registratie is 15 maart. Voor meer informatie of om een team te registreren, zie www.mendix.com/hackathon.

Connect with Mendix

About Mendix

Mendix, a Siemens business and the global leader in enterprise low-code, is fundamentally reinventing the way applications are built in the digital enterprise. With the Mendix platform, enterprises can ‘Make with More,’ by broadening an enterprise’s development capability to conquer the software development bottleneck; ‘Make it Smart,’ by making apps with rich native experiences that are intelligent, proactive, and contextual; and ‘Make at Scale,’ to modernize core systems and build large app portfolios to keep pace with business growth. The Mendix platform is built to promote intense collaboration between business and IT teams and dramatically accelerate application development cycles, while maintaining the highest standards of security, quality, and governance — in short, to help enterprises confidently leap into their digital futures. Mendix’s ‘Go Make It’ platform has been adopted by more than 4,000 leading companies around the world.