Newsroom

Mendix Tablet-app Helpt War Child in Oeganda

29 maart 2013 – Hulporganisatie War Child laat zien dat innovatieve apps een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld. Met een nieuwe tablet-applicatie kunnen medewerkers in Oeganda efficiënter verslag doen van hun projecten. War Child zet zich in voor een beter leven van honderdduizenden kinderen in (voormalige) oorlogsgebieden.

War Child is sinds 2004 actief in Oeganda, een voormalige Britse kolonie met een uiterst gewelddadige geschiedenis. Door de nieuw ontwikkelde applicatie kunnen medewerkers nu realtime verslag doen van hun projecten. Hierdoor krijgen ze beter inzicht in de resultaten van hun werk en is het rapporteren over de resultaten aan donoren een stuk makkelijker geworden. De applicatie werd gebouwd met het Mendix App Platform en vervangt de oude en tijdrovende werkwijze met Excel-spreadsheets en handgeschreven rapportages.

Realtime rapportage via mobiel en cloud
Sinds Oeganda in 1962 onafhankelijk werd, leed de bevolking onder het brute bewind van dictators als Idi Amin en de strijd van rebellenleider Joseph Kony met zijn leger van kindsoldaten.
War Child helpt kinderen in landen als Oeganda om een nieuwe toekomst op te bouwen. Enkele tientallen medewerkers daar hebben nu tablets om de Indicator Progress Card-applicatie (IPC) te gebruiken, waarmee zij via de cloud kunnen rapporteren over de projectresultaten.

Het idee voor de applicatie kwam van Ernst Suur van War Child. Hij legde zijn idee voor aan Arnold Zwart van Mansystems, een implementatiepartner van Mendix. Zwart was meteen enthousiast en bood aan om een eerste versie van de applicatie te bouwen. Met het Mendix App Platform werd de applicatie in hoog tempo ontwikkeld.
Volgens Ernst Suur van War Child is dit een enorme verbetering: “In afgelegen delen van Oeganda werden rapportages vaak op papier gedaan. Die werden nat door de regen, opgegeten door muizen of raakten gewoonweg kwijt. Naar Excel overstappen was geen grote verbetering door de ingewikkelde interface en de uitdagingen van pc-gebruik in afgelegen gebieden.”

Resultaten
“Onze medewerkers vinden het nu leuk om verslag te doen,” vertelt Suur. “Mendix en Mansystems hebben onze visie van een gebruiksvriendelijke mobiele applicatie tot leven gewekt. War Child kan nu realtime data bijhouden over de resultaten in onze projecten. Door het Mendix App Platform zijn we productiever geworden en besparen we op onze administratieve kosten. We kunnen ons nu meer bezighouden met onze missie, namelijk het helpen van kinderen en jongeren.”

Download hier een case study over dit project.

Over Mansystems
Mansystems is al 20 jaar gespecialiseerd in geïntegreerde oplossingen voor IT-serviceoganisaties. Het bedrijf heeft uitgebreide ervaring in servicemanagement, ITIL-software, consultancy en ondersteuning, aangevuld met diepgaande kennis van klanten en markten. Als gevolg heeft Mansystems een indrukwekkende internationale staat van dienst opgebouwd met een brede variëteit aan grote klanten in verschillende sectoren en op diverse locaties. Voor meer informatie: www.mansystems.com.

Over War Child
War Child is een onafhankelijke hulporganisatie die zich inzet voor een vreedzame toekomst van oorlogskinderen. Met een creatieve en participatieve aanpak helpt de organisatie kinderen hun oorlogservaringen te verwerken. War Child beschermt kinderen tegen (de gevolgen van) gewapende conflicten, stimuleert hun psychologische en sociale ontwikkeling en organiseert onderwijs. War Child doet haar werk in samenwerking met tientallen lokale partnerorganisaties en is actief in 10 landen. Meer informatie: www.warchild.nl

Quotes

Ernst Suur van War Child vindt de nieuwe tablet-app een enorme verbetering: “In afgelegen delen van Oeganda werden rapportages vaak op papier gedaan. Die werden nat door de regen, opgegeten door muizen of raakten gewoonweg kwijt. Naar Excel overstappen was geen grote verbetering door de ingewikkelde interface en de uitdagingen van pc-gebruik in afgelegen gebieden.”

“Onze medewerkers vinden het nu leuk om verslag te doen,” vertelt Suur. “Mendix en Mansystems hebben onze visie van een gebruiksvriendelijke mobiele applicatie tot leven gewekt. War Child kan nu realtime data bijhouden over de resultaten in onze projecten. Door het Mendix App Platform zijn we productiever geworden en besparen we op onze administratieve kosten. We kunnen ons nu meer bezighouden met onze missie, namelijk het helpen van kinderen en jongeren.”

Over Mendix

Mendix levert het App Platform waarmee organisaties sneller en beter web- en mobiele bedrijfsapplicaties kunnen ontwikkelen, integreren en aanpassen aan veranderende processen. Hierdoor is er niet in maanden, maar al in dagen resultaat te boeken en toegevoegde waarde voor de business te realiseren. Mendix heeft klanten als GE, Roche, ABN AMRO, TNT en Yahoo. Mendix is een internationaal bedrijf met kantoren in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Zuid-Afrika.

Connect with Mendix

About Mendix

Mendix, a Siemens business and the global leader in enterprise low-code, is fundamentally reinventing the way applications are built in the digital enterprise. With the Mendix platform, enterprises can ‘Make with More,’ by broadening an enterprise’s development capability to conquer the software development bottleneck; ‘Make it Smart,’ by making apps with rich native experiences that are intelligent, proactive, and contextual; and ‘Make at Scale,’ to modernize core systems and build large app portfolios to keep pace with business growth. The Mendix platform is built to promote intense collaboration between business and IT teams and dramatically accelerate application development cycles, while maintaining the highest standards of security, quality, and governance — in short, to help enterprises confidently leap into their digital futures. Mendix’s ‘Go Make It’ platform has been adopted by more than 4,000 leading companies around the world.