Newsroom

Mendix Ziet Sterke Groei Van Haar Ecosysteem van Partners en Ontwikkelaars

Marktleider in Enterprise aPaaS investeert meer middelen ter ondersteuning van het groeiende ecosysteem van partners, systeemintegrators, strategie consultants en ISV’s

Rotterdam, 15 juli 2014 – Mendix, ontwikkelaar van het applicatieplatform-as-a-service, introduceert een uitbreiding van het partnerprogramma om het snel groeiende ecosysteem beter te kunnen ondersteunen. Sinds de release van belangrijke vernieuwingen van het Mendix App Platform, aangekondigd op Mendix World 2014, hebben 20 nieuwe implementatie partners geïnvesteerd in het opzetten van een Mendix-practice. Hierdoor is in de markt de capaciteit van ontwikkelresources om snel multi-channel applicaties te kunnen ontwikkelen en de innovatie van klanten te versnellen aanzienlijk toegenomen.

Het Mendix Partner Programma biedt verschillende nieuwe en aangepaste elementen, waaronder toegang tot meer mensen en middelen om nieuwe partners te ondersteunen en hun succes in de markt te verzekeren. Specifieke onderdelen uit het programma zijn:

Uitgebreid Global partner-team, waaronder partner-managers om partners te ondersteunen bij hun activiteiten, om hun inkomsten te vergroten en samen succesvol klanten te bedienen.
Uitgebreide ontwikkel-tools, architectuur-patterns, herbruikbare applicaties en componenten en onbeperkte sandbox-omgevingen. Deze helpen partners om snel maatwerk applicaties te ontwikkelen, delen en verbeteren.
Uitgebreide online academy om het ondersteunen van nieuwe partners te versnellen, waardoor men snel ervaring kan opdoen bij het leveren van op Mendix gebaseerde oplossingen.
Vernieuwde Marketplace om partners te helpen om hun op Mendix gebaseerde oplossingen te gelde te maken in de Mendix community App Store.

“Het uitgebreide partnerprogramma geeft blijk van onze toewijding om fors te investeren in het ondersteunen van ons diverse en snelgroeiende partnerecosysteem,” zegt Mark Rogers, Vice President van Business Development bij Mendix. “Ons doel is om zoveel mogelijk partners wereldwijd te helpen om Mendix te gebruiken, te groeien en succesvol te zijn bij het pionieren met de volgende generatie van application delivery.”

Sinds Mendix World 2014, het grootste community-evenement van het bedrijf, groeit het Mendix ecosysteem van partners, systeemintegrators, strategieconsultants en ISV’s sterk. In de eerste helft van 2014 zijn 20 nieuwe partners begonnen met het opbouwen van hun Mendix-practices, door te investeren in training en het ontwikkelen van kant en klare oplossingen. Onder deze bedrijven bevinden zich onder andere de volgende partners voor de Nederlandse markt: Sogeti, HERA, Incentro, Nokavision, Pegamento, Solvos en Synobsys Consultancy. Internationale partners zijn Bodhtree, Bouyant Solutions, CabForward, Kinetech, KnowledgeSource Solutions, MCF Tech Solutions, Navivo Technology Solutions, Pariveda Solutions, Synex, Techiva, Triumph Consultancy en UST Global.

Zij treden allemaal toe tot de florerende wereldwijde Mendix-community, waarvan bedrijven als Accenture, Capgemini, TechMahindra en vele anderen deel uitmaken. Dit ecosysteem met duizenden hooggekwalificeerde ontwikkelaars en consultants kan sneller, gemakkelijker en tegen lagere kosten maatwerk applicaties opleveren dan met traditionele ontwikkelmethoden.

Partner Quotes

Serge Poppes, CEO van Pegamento: “Pegamento is partner geworden van Mendix om onze propositie voor het leveren van contextueel relevante oplossingen, waar de markt ons van heeft leren kennen te versterken. De mogelijkheid om extreem snel grootschalige, en met de back-end geïntegreerde applicaties op te leveren, stelt Pegamento’s klanten in staat om hun aandacht te verschuiven van het gebruiken en onderhouden van traditionele back-end applicaties naar intelligente applicaties waarin de klant centraal staat. De mogelijkheid om “ customer intelligence” actief te gebruiken in web- en mobiele applicaties is essentieel bij leveren van oplossingen die de organisaties van vandaag en morgen nodig hebben om hun concurrentie voor te blijven.”

Pal Natarajan, CEO van Bodhtree: “We breiden onze diensten voor de gezondheidszorg en life sciences uit met behulp van Mendix. Onze diepgaande domeinkennis, gecombineerd met de hoogproductieve ontwikkelmogelijkheden van het Mendix-platform, zullen ons helpen om sneller verticale oplossingen te kunnen opleveren voor het optimaliseren en beheren van onze belangrijkste bedrijfsprocessen.”

Krishna Prasad, CSO van UST Global: “UST Global heeft een sterke en brede klantenkring, waarvoor het van uiterst belang is om snel apps te kunnen ontwikkelen en te leveren die aansluiten op de veranderende wensen van klanten. We geloven er sterk in dat Mendix een heel belangrijk middel zal zijn om dit soort snelle innovaties mogelijk te maken.”

Michael Guido, CEO van Kinetech: “We zijn partner geworden van Mendix omdat het Mendix App Platform onze consultants en systeemarchitecten in staat stelt om snel te innoveren en concrete resultaten op te leveren voor onze klanten. Door de ontwikkelcycli en de customer feedback-loops te verkorten, zorgt Mendix ervoor dat Kinetech flexibele oplossingen kan bieden in een fractie van de tijd en de kosten.”
Voor meer informatie over het Mendix Partner Program gaat u naar www.mendix.com/partners.

Connect with Mendix

About Mendix

Mendix, a Siemens business and the global leader in enterprise low-code, is fundamentally reinventing the way applications are built in the digital enterprise. With the Mendix platform, enterprises can ‘Make with More,’ by broadening an enterprise’s development capability to conquer the software development bottleneck; ‘Make it Smart,’ by making apps with rich native experiences that are intelligent, proactive, and contextual; and ‘Make at Scale,’ to modernize core systems and build large app portfolios to keep pace with business growth. The Mendix platform is built to promote intense collaboration between business and IT teams and dramatically accelerate application development cycles, while maintaining the highest standards of security, quality, and governance — in short, to help enterprises confidently leap into their digital futures. Mendix’s ‘Go Make It’ platform has been adopted by more than 4,000 leading companies around the world.