Newsroom

Nieuwe Mendix-release Introduceert ‘no-code’ Ontwikkeling Van Mobiele Apps

Mendix App Platform krijgt ‘build once, deploy anywhere’ mogelijkheden voor functionele en technische ontwikkelaars en een rijke ‘native’ gebruikerservaring voor eindgebruikers

Rotterdam, 21 oktober 2014 – Mendix, ontwikkelaar van het applicatieplatform-as-a-service (aPaaS), kondigt een aantal grote platformvernieuwingen aan waarmee bedrijven een stuk sneller en eenvoudiger multi-channel mobiele apps kunnen ontwikkelen. De nieuwe Mendix-release geeft zowel functionele- als technische ontwikkelaars de middelen in handen om gemakkelijk cross-platform apps te ontwikkelen met een rijke native gebruikerservaring.

Eenmalig ontwikkelen en uitrollen naar meerdere platforms
De nieuwe mogelijkheden in het Mendix-platform sluiten aan op de multi-channel strategie van het bedrijf. Bedrijven zijn nu in staat om met Mendix hun bedrijfsapplicaties eenmalig te ontwikkelen en vervolgens voor diverse mobiele platformen uit te rollen. Dit elimineert de kosten en de complexiteit om voor meerdere platformen en mobiele apparaten te ontwikkelen. Deze multi-channel ontwikkelstrategie is van belang voor bedrijven, waar mobiele apps normaliter onderdeel zijn van grotere applicaties, geïntegreerd met bedrijfsprocessen en back-office systemen.

In een rapport van Forrester Research (“The Future Of Mobile Application Development,” Forrester Research, Inc., Jan. 17, 2012), wordt gesteld: “Een mobiele app-strategie is niet genoeg als je succesvol wilt zijn bij je toekomstige mobiele ontwikkelprojecten. Je moet mobiele apps zien al een component van een grotere, moderne omnichannel applicatie-architectuur, en je ontwikkelstrategie daar op aanpassen.”

Mendix geeft iedere ontwikkelaar toegang tot mobiele, cross-platform app-ontwikkeling
Het Mendix App Platform stelt ontwikkelaars al jaren in staat om snel web- en mobiele applicaties te ontwikkelen met een eigen visuele modelgedreven ontwikkelaanpak. De nieuwe Mendix-release is uiterst vernieuwend, omdat het nu ook de ontwikkeling van geavanceerde multi-device apps in de handen geeft van elke ontwikkelaar. Zo kunnen zij eenvoudig mobiele apps ontwikkelen die gebruik maken van de ingebouwde functies van mobiele apparaten in een cross-platform omgeving. Dit vermindert de kosten en complexiteit aanzienlijk.

“We zien veel vraag van onze klanten en partners naar apps die standaard multi-channel zijn, en in het bijzonder apps die ontworpen zijn voor klantinteractie,” zegt Derek Roos, CEO en medeoprichter van Mendix. “Met deze Mendix-release introduceren we deze nieuwe mogelijkheid aan onze gebruikers en geven alle ontwikkelaars krachtige middelen in handen om sneller met mobiele apps te kunnen innoveren en concurreren.”

Nieuwe mogelijkheden om snel multi-channel apps te bouwen, testen en uit te rollen

Eenvoudige definitie van responsive interfaces – Voorgedefinieerde lay-outs voor smartphones, tablets en desktops zorgen ervoor dat functioneel georiënteerde ontwikkelaars responsive multi-channel apps kunnen ontwikkelen, zonder zich zorgen te hoeven maken over apparaatspecifieke aanpassingen.

Nieuwe app widgets voor ingebouwde apparaatfuncties – Nieuwe widgets in de publieke Mendix App Store stellen ontwikkelaars in staat om gemakkelijk ingebouwde apparaatfuncties te gebruiken (zoals de contactpersonen, camera, gps, barcodescanner) zonder enige technische kennis. Deze widgets zijn volledig open source en beschikbaar op GitHub en vrij te gebruiken door de Mendix ontwikkelaars-community.

Direct testen van ingebouwde apparaatfuncties – De nieuwe Mendix Developer App, die beschikbaar is in de Apple App Store, Google Play Store en Microsoft Windows Store, stelt ontwikkelaars in staat om snel hun mobiele apparaat aan de ontwikkelomgeving te koppelen, simpel door een QR-code te scannen. Zij kunnen hun mobiele apps vervolgens direct testen, inclusief de ingebouwde apparaatfuncties.

In één klik apps compileren voor Apple, Google en Windows App Stores – Deze Mendix-release bevat een unieke één-klik integratie met PhoneGap, een open source framework voor cross-platform mobiele apps. Door de Adobe PhoneGap Build service te gebruiken vanuit het Mendix App Platform, kunnen ontwikkelaars automatisch installatiepakketten voor hun apps creëren, die vervolgens gepubliceerd kunnen worden in de Apple App Store, Google Play Store en Microsoft Windows Store.

“FlowFabric is al jaren partner van Mendix en wij ontwikkelen uiterst succesvol mobiele en multi-channels apps voor klanten op het Mendix App Platform,” zegt Kjeld Cornelissen, Managing Director van FlowFabric. “We geloven dat deze nieuwe Mendix-release een game-changer gaat zijn voor mobiele app-ontwikkeling, waardoor het nog sneller en makkelijker wordt voor onze ontwikkelaars om intuïtieve apps te ontwikkelen die op elk platform en op elk apparaat werken.”

Mendix, een volledig aanbod van mobiele ontwikkelopties in één platform
Deze nieuwe release is een aanvulling op het bestaande spectrum van mobiele app-ontwikkelmogelijkheden in Mendix. Hierdoor hebben bedrijven de flexibiliteit om de aanpak te kiezen die het best bij hun wensen past. Aanvullend op de nieuwe mogelijkheden voor hybride mobiele app-ontwikkeling, kunnen Mendix-applicaties ook gebruikt worden als mobiele webapplicaties. Daarnaast heeft Mendix nog een rijke set platform-API’s, die voorzien in uitgebreide mobiele back-end services voor zaken als gebruikersbeheer, authenticatie, security en messaging. Mendix zorgt tevens voor goede integratie met diverse back-end systemen, die gebruikt kunnen worden door native apps die met andere mobiele platform-SDK’s en tools zijn ontwikkeld.

Nu beschikbaar
Alle nieuwe mogelijkheden zijn nu beschikbaar als onderdeel van de nieuwste release van het Mendix App Platform. Wilt u meer weten over de nieuwe mogelijkheden voor mobiele app-ontwikkeling in Mendix, ga dan naar: www.Mendix.com/mobile.

Quotes

Derek Roos, CEO en medeoprichter van Mendix: “We zien veel vraag van onze klanten en partners naar apps die standaard multi-channel zijn, en in het bijzonder apps die ontworpen zijn voor klantinteractie. Met deze Mendix-release introduceren we deze nieuwe mogelijkheid aan onze gebruikers en geven alle ontwikkelaars krachtige middelen in handen om sneller met mobiele apps te kunnen innoveren en concurreren.”

“FlowFabric is al jaren partner van Mendix en wij ontwikkelen uiterst succesvol mobiele en multi-channels apps voor klanten op het Mendix App Platform,” zegt Kjeld Cornelissen, Managing Director van FlowFabric. “We geloven dat deze nieuwe Mendix-release een game-changer gaat zijn voor mobiele app-ontwikkeling, waardoor het nog sneller en makkelijker wordt voor onze ontwikkelaars om intuïtieve apps te ontwikkelen die op elk platform en op elk apparaat werken.”

Connect with Mendix

About Mendix

Mendix, a Siemens business and the global leader in enterprise low-code, is fundamentally reinventing the way applications are built in the digital enterprise. With the Mendix platform, enterprises can ‘Make with More,’ by broadening an enterprise’s development capability to conquer the software development bottleneck; ‘Make it Smart,’ by making apps with rich native experiences that are intelligent, proactive, and contextual; and ‘Make at Scale,’ to modernize core systems and build large app portfolios to keep pace with business growth. The Mendix platform is built to promote intense collaboration between business and IT teams and dramatically accelerate application development cycles, while maintaining the highest standards of security, quality, and governance — in short, to help enterprises confidently leap into their digital futures. Mendix’s ‘Go Make It’ platform has been adopted by more than 4,000 leading companies around the world.